Salt: Itinerari poètic

portada del llibreAquest itinerari poètic, està basat en el Llibre de coneixences de Salvador Sunyer i Aimeric.

Les poesies de Salvador Sunyer, junt amb les il·lustracions de Lluís Mateu, ens acompanyen en aquest recorregut que ens ajudarà a conèixer alguns dels indrets que conformen la història i l’entorn de la nostra vila: el racons més entranyables del Barri vell, alguns carrers del Veïnat i l’espai de les Deveses.

Bibliografia:
Salvador Sunyer i Aimeric. Llibre de coneixences. Il·lustracions de Lluís Mateu. Salt : Ajuntament de Salt, 1995

Consulteu l’itinerari al “menú” de la dreta!

Documents d’interès per conèixer Salt:

  • Alberch i Fugueras, Xavier ; Burch, Josep ; Sagrera, Jordi. Els Masos del pla de Girona. Mas medieval a Catalunya : actes del col·loqui de tardor. p. 114-125
  • Alberch i Fugueras, Xavier ; Burch, Josep. Els Masos fortificats del pla de Salt. [ fotografies: Artalejo i Cosa, Martí]. Salt : Servei Municipal de Publicacions, 1991(Monografies d’estudis locals ; 4. Història)
  • Alberch i Fugueras, Xavier ; Burch, Josep. Salt. Girona : Diputació de Girona : Caixa de Girona, 1994
  • Buch i Serra, Lluís. Aproximació al creixement urbà de Salt. [fotografies: Quero, Pere]. Salt : Servei Municipal de Publicacions, 1988 (Monografies d’estudis locals ; 3. Història)
  • Castells i Calzada, Narcís. Colomer i Arcas, M. Assumpció. Salt : documents per a la història. [fotografies: Josep Maria Oliveras i Puig]. [Salt] : Ajuntament de Salt; [Girona] : Diputació de Girona, 1998
  • Un passeig per Salt. Un passeig pels carrers dedicats a un personatge saltenc

Activitats relacionades amb els carrers de Salt

  • 12 de juny de 2009, al Teatre de Salt, a les 20,30h. Els poetes dels nostres carrers: poemes i música. Tria de poemes dels poetes que donen nom als carrers de Salt. Direcció: Salvador Sunyer, lectors: Agrupació Estil Teatre, persones voluntàries dels diferents barris de Salt (acte organitzat per Càritas Salt)
  • 5 de juny de 2008, a Les Bernardes. Poemes amb interludis, basat també amb el “Llibre de Coneixences”, amb la participació de: l’Agrupació ESTIL (Dir. Salvador Sunyer), ACORDS Ensemble de Guitarres (Dir. Euken Imanol Ledesma) i la projecció simultànea de les il·lustracions de Lluís Mateu, amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica de Salt. (acte organitzat per Càritas Salt)