Parra i Nuño, Sebas

Sebas Parra (1946)

Una vegada obtingut el títol de magisteri, va treballar com a interí al col·legi Pericot, però aviat va tenir clar que l’ensenyament a la mainada no estava fet per a ell. Quan nomes tenia nou anys i mentre preparava l’examen d’ingrés al baxillerat, ja havia col·laborat amb el seu mestre per donar classes a treballadors. Més endavant va repetir l’experiència i va descobrir i s’hi sentia a gust.
Aquestes vivències i les seves conviccions polítiques van ser cabdals per la seva dedicació a l’ensenyament d’aduts.
El febrer de 1976 comencen les classes per a adults a Salt i Sebas Parra s’hi incorpora el setembre del mateix any. El 1981, amb la convocatòria d eles primeres eleccions democràtiques, les coses s’estabilitzen i es va començar a configurar l’actual xarxa d’escoles d’adults.El 1994 s’oficialitza l’Escola d’Adults de Salt.
Sebas Parra, així com tot l’equip i alumnes de l’Escola d’Adults, va implicar-se a fons en la lluita per la independència de Salt. També va participar en la creació a Santa Coloma de Farners, de l’escola Samba Kubally, per a l’alfabetització d’immigrants africans, ha treballat amb el GRAMC (Grups de Recerca i Actuació sobre Minories Culturals), promou a Salt una comissió d’agermanament amb el municipi nicaragüenc de Quilalí.
Actualment és professor associat dels Estudis d’Educació Social de la Universitat de Girona, a més treballa en l’equip promotor de la Universitat Popular Alternativa (UPA).
El dia 19 d’abril de 2007 va presentar, a la biblioteca de Salt, el llibre “L’Escola d’adults de Salt: una mirada apassionada

Bibliografia:

Premis:

  • 1990. Va rebre, a títol personal, el Premi 3 de Març per la seva lluita per assolir el reconeixement de l’Escola d’Adults de Salt com a centre de formació permanent. El 2001 va ser l’Escola d’Adults de Salt, en el seu 25è aniversari qui, com a entitat, va rebre també el Premi 3 de Març, pel seu treball en el camp de l’alfabetització i formació d’adults
  • 2000. Premi Mestres 68

Una resposta a Parra i Nuño, Sebas

  1. Retroenllaç: El sueño que fue | Salt: publicacions locals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s